Gouden Film voor DE BENDE VAN OSS

DE BENDE VAN OSS, de openingsfilm van de 31e editie van het Nederlands Film Festival, heeft de status van Gouden Film bereikt.

Sinds de Nederlandse bioscooprelease op donderdag 29 september hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film, geregisseerd door André van Duren, gezien. Vanmiddag ontvingen regisseur André van Duren en acteurs Sylvia Hoeks en Frank Lammers de nieuw vormgegeven Gouden Film in het Lloyd Hotel in Amsterdam.

De misdaadfilm DE BENDE VAN OSS is gebaseerd op historische feiten en vertelt het verhaal van Johanna van Heesch (Sylvia Hoeks). De jonge en levenslustige Johanna is via haar man Ties (Matthias Schoenaerts) verzeild geraakt in ‘de Ossche bende’, die bijna dagelijks samenkomt in haar café. Onder leiding van de geweldadige Wim de Kuiper (Marcel Musters) zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt en waar het laatste vooroorlogse kabinet over gestruikeld is. Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt, ze krijgt hulp uit onverwachte hoek van corrupte verzekeringsagent Harry (Frank Lammers). Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord. DE BENDE VAN OSS is een verhaal over goed en fout, over macht en machteloosheid en over liefde en verraad…

DE BENDE VAN OSS is geproduceerd door Matthijs van Heijningen en Guurtje Buddenberg (Sigma Pictures) en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO Fonds, Entertainment One Benelux, NTR, Rotterdam Media Fonds en de film CV De Bende van Oss Filmfonds.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

DE BENDE VAN OSS draait momenteel in 82 zalen in Nederland.

www.debendevanossfilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival