NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) op maandag 31 oktober – ‘Traditioneel versus vernieuwend’

De NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) vindt zoals bekend al bijna twee jaar elke laatste maandag van de maand plaats in SMART Project Space/LAB111. Vanaf deze maand wordt de borrel voorzien van een nieuw jasje.  Naast de welbekende formule van netwerken, borrelen en de dinnerdeal zal er nu ook een inhoudelijke programma met discussie worden aangeboden met iedere maand een ander thema. Deze maand staat het onderwerp ‘Traditioneel versus vernieuwend’ centraal.

Programma
De technologische vooruitgang snelt vandaag de dag in een razendsnel tempo voort, waardoor er steeds meer mogelijkheden gecreëerd worden voor zowel professionele audiovisuele makers als amateurfilmers. Een professionele camera ligt qua kosten binnen handbereik van elke filmmaker en een montageprogramma kan door vrijwel iedereen na een korte cursus meteen gebruikt worden. Het gefilmde materiaal kan vervolgens door websites als YouTube en Vimeo snel en gemakkelijk gedeeld worden met een groot publiek. Initiatieven als Upload Cinema laten zien dat YouTube-filmpjes gemaakt door ‘amateurs’ uit de verdomhoek zijn gekomen en dat de grens tussen professionele items en amateurfilmpjes steeds meer vervaagd.

Deze avond willen we met de panelleden de balans opmaken van de veranderingen die gaande zijn in het veld en handvatten aanreiken aan diegenen die worstelen met hun positie in het veranderende veld. Hoe kun je als maker zorgen dat je kansen creëert voor jezelf en voordeel haalt uit de nieuwe technische mogelijkheden?  Wat zijn de voor- en nadelen van deze toename aan nieuwe technieken en platformen? En wat is de invloed op de audiovisuele wereld en de makers?

Panelleden:
Jean van de Velde
– veelzijdig filmmaker en scenarist van o.a. ‘De Kleine Blonde Dood’, ‘Wild Romance’ en de beide ‘All Stars’- films. Voorzitter van het Netwerk Scenarioschrijvers.
Jules van den Steenhoven – DOP in de meest brede zin van het woord, betrokken geweest bij verschillende Nederlandse speelfilms, waaronder ‘De Kleine Blonde Dood’, ‘Wild Romance’ en de beide ‘All Stars’- films. Voorzitter van de Netherlands Society of Cinematographers (NSC).
Bobby Boermans – jonge filmmaker in hart en nieren, maakte onlangs zijn speelfilmdebuut met de film ‘Claustrofobia’ voor Snoooep Entertainment, de eerste speelfilm van Nederlandse bodem speciaal gemaakt voor het internet (www.bobbyboermans.com).
Dagan Cohen (ovb) – oprichter van Upload Cinema (www.uploadcinema.net), een initiatief dat internetvideo’s in een thematisch programma naar het witte doek brengt.  Tevens creative director van Draftfcb.

Dinnerdeal
Het restaurant van LAB111 biedt speciaal voor de NBF netwerkborrel een aantrekkelijke en voordelige dinnerdeal aan: voor €17,50 krijg je een voor – én hoofdgerecht inclusief een drankje. Aanmelden voor de dinnerdeal kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588, uiterlijk op vrijdag 28 oktober. Het diner zal om 19:00 geserveerd worden in het restaurant.

Het programma van de avond:17:30 – 19:00      inloop en borrelen aan de bar19:00 – 20:00      gezamenlijk diner (optioneel)20:00 – 21:30      paneldiscussie – thema ‘Traditioneel versus vernieuwend’
21:30 – 23:00      borrelen aan de bar

Wat: NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) – thema ‘Traditioneel versus vernieuwend’
Wanneer: maandag 31 oktober 2011
Waar: SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam-West

Aanmelden voor de avond is gewenst en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588. Belangrijk: voor het inhoudelijke programma is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dit geldt niet voor de borrel en het diner.