Winnaars Africa in the Picture Film Festival bekend

Op de laatste avond van het festival, op zondag 9 oktober, zijn de AITP publieksprijzen uitgereikt in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam.

De AITP AWARD voor beste short film ging naar het Zuid-Afrikaanse regisseursduo Zanele Muholi en Peter Goldsmid voor hun film Difficult Love: een zeer ontroerende documentaire uit het GAY AFRICA programma over het leven en de strijd van Zuid-Afrikaanse lesbiennes. Als beste feature length film wees het publiek de speelfilm VIVA RIVA! aan van de Congolese cineast Djo Tunda Wa Munga die eerder dit jaar al meerdere awards in ontvangst mocht nemen waaronder de MTV Award voor Best African Movie.

AITP kijkt terug op een zeer succesvol festival. Er waren ruim 25 internationale gasten vanuit het hele Afrikaanse continent naar het festival gekomen. Zo’n tachtig procent van de films beleefde hun internationale première buiten Afrika. Interviews met een groot aantal van de aanwezige regisseurs, waaronder de winnende filmmakers, staan op facebook.com/africainthepicture. Nederland kan trots zijn op Africa in the Picture!

Bron: AITP