Nieuwe Oproep Steun voor TV Productie

Op 30 september heeft de Europese Commissie een nieuwe oproep Steun voor TV Productie (23-2011) gepubliceerd met als deadline 16 december 2011 of 11 juni 2012.

Met deze oproep wil het MEDIA Programma de financiering bespoedigen van televisieproducties waarin diverse omroepen participeren. Tevens wil men de positie van onafhankelijke producenten met betrekking tot de exploitatierechten verbeteren. Het totale budget voor deze oproep bedraagt €10,8 miljoen.

Er is een aantal kleine wijzigingen:

  • In tegenstelling tot eerdere jaren heeft de oproep enkel nog twee deadlines (i.p.v. drie);
  • De aanvraag dient uiterlijk op de eerste draaidag te worden ingediend (de restrictie dat er op zijn vroegst 6 maanden voorafgaande aan de eerste draaidag kan worden ingediend is komen te vervallen);
  • De periode waarin getekende overeenkomsten geaccepteerd worden is verlengd tot twee maanden na indiening. (De financieringsbronnen van het project, buiten MEDIA, moeten voor minimaal 50% Europees en gedekt zijn)

Klik hier voor een samenvatting, richtlijnen en aanvraagformulieren.

Voor meer informatie kunt u terecht bij MEDIA Desk Nederland. De MEDIA Desk is het officiële informatiekantoor van het MEDIA Programma voor de Nederlandse audiovisuele industrie. Als u overweegt een aanvraag in te dienen raden wij u zeer aan om een afspraak met ons te maken. De MEDIA Desk begeleidt aanvragers intensief en dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij ook tips geven over de juiste aanpak.

Bron: MEDIA Desk Nederland