Nominaties Gouden Televizier-Ring 2011 bekend

Het RTL 4-programma The Voice Of Holland, het RTL 7-programma Voetbal International en het AVRO-programma Wie is de Mol? zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2011.

De prijs wordt op vrijdag 21 oktober voor de 46ste keer uitgereikt. The Voice Of Holland (RTL 4) en Voetbal International (RTL 7) zijn beide voor de eerste keer genomineerd. Voor Wie is de Mol? (AVRO) is het al de vijfde nominatie.

Chantal Janzen (RTL 4), Linda de Mol (RTL 4) en Wendy van Dijk (RTL 4) zijn genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster voor de beste presentatrice van het jaar. Linda de Mol won de Zilveren Televizier-Ster al in 2001, Wendy van Dijk in 2000, 2003, 2004 én 2005. Chantal Janzen is voor de eerste keer genomineerd.

Bij de mannen zijn Jeroen van Koningsbrugge (RTL 4), Johan Derksen (RTL 7) en Johnny de Mol (Veronica) genomineerd. Johan Derksen is de nieuwkomer in deze categorie: Jeroen van Koningsbrugge won vorig jaar de Zilveren Televizier-Ster en De Mol was in 2009 al eens genomineerd.

Sinds het bestaan van de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma (geïntroduceerd in 2000) is Het Klokhuis maar liefst tien keer genomineerd. Dit jaar komt daar de 11de nominatie bij. Het programma bindt de strijd aan met Sinterklaasjournaal/Intocht van Sinterklaas (NTR, eerste nominatie) en Taarten van Abel (VPRO, tweede nominatie).

De Televizier Talent Award wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De strijd gaat tussen Guus Meeuwis (Ik Hou Van Holland, RTL 4), Erik Dijkstra (‘Jakhals’ uit De Wereld Draait Door, VARA) en Rámon Verkoeijen (De Klusjesmannen, BNN).

In de eerste ronde van de verkiezing werden meer dan 450.000 stemmen uitgebracht, een record.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 21 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De AVRO zendt het gala rechtstreeks uit op Nederland 1. Tijdens de uitzending kan er alleen nog worden gestemd op de kandidaten voor de Gouden Televizier-Ring 2011.

Bron: AVRO/Broadcast Magazine