Nieuwe Oproep Steun voor Ontwikkeling

Op 23 september heeft de Europese Commissie  twee nieuwe MEDIA oproepen gepubliceerd: Steun voor Ontwikkeling van Audiovisuele Projecten (21-2011, Individueel Project of Slate Funding) en Steun voor de Ontwikkeling van Interactieve Werken (22-2011).

Aanvragen moeten zowel online door middel van het online aanvraagformulier (eForm) als per post worden ingediend bij het Uitvoerend Agentschap te Brussel. De deadlines zijn:

25 november 2011 en 13 april 2012

De elektronische aanvraag moet vóór 12:00 worden ingediend. (wacht niet tot het laatste moment, na 12:00 worden er geen aanvragen meer in behandeling genomen). Voor de papieren versie geldt enkel de deadlinedatum. Poststempel geldt als bewijs.

Er is een aantal belangrijke wijzigingen t.o.v. vorig jaar:

Bij een pakket van Projecten (Slate Funding) mogen maximaal 5 projecten worden ingediend (dit was voorheen 6);
Om in aanmerking te komen voor Slate Funding 2nd stage dient de aanvrager al een Slate Funding of Slate Funding 2nd stage overeenkomst te hebben getekend gedurende het MEDIA 2007 Programma. Uitgesloten voor Slate Funding 2nd stage zijn productiemaatschappijen die een contract voor Slate Funding hebben ondertekend in 2011;
Voor Interactieve Werken komen online social media platforms, blogs, internet fora, websites gericht op online netwerken of gelijksoortige activiteiten niet in aanmerking.

Het totale budget voor de oproep Steun voor Ontwikkeling van Projecten is: € 17 miljoen. Voor Interactieve Werken is er in totaal € 2,5 miljoen beschikbaar.

Individuele Projecten: Klik hier voor een samenvatting, richtlijnen en aanvraagformulieren.
Slate Funding: Klik hier voor een samenvatting, richtlijnen en aanvraagformulieren.
Interactieve Werken: Klik hier voor een samenvatting, richtlijnen en aanvraagformulieren.

Voor meer informatie kunt u terecht bij MEDIA Desk Nederland. De MEDIA Desk is het officiële informatiekantoor van het MEDIA Programma voor de Nederlandse audiovisuele industrie. Als u overweegt een aanvraag in te dienen raden wij u zeer aan om een afspraak met ons te maken. De MEDIA Desk begeleidt aanvragers intensief en dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij ook tips geven over de juiste aanpak.

Bron: MEDIA Desk Nederland