Nominaties zesde Nederlands Online Film Festival (NOFF) bekend

Gisteravond zijn in de Talkshow van het Nederlands Film Festival de nominaties bekendgemaakt voor de UPC Fictie Prijs, de Holland Doc 24 Documentaire Prijs, de NOFF Videoclip Prijs en de UPC Publieksprijs.

Vanwege het grote aanbod animatiefilms van hoge kwaliteit, en vanwege het wezenlijke verschil met niet-animatie fictie, heeft de jury tevens gekozen om een nieuwe prijs in het leven te roepen: de UPC Animatie Prijs. Alle vijf de prijzen bestaan uit een geldbedrag van €2.500,-. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens ‘De Favoriete Online Avond van Alexander Klöpping’ op woensdag 28 september.

Voor het NOFF zijn dit jaar 86 korte films tot tien minuten in de categorieën fictie, documentaire en videoclip geselecteerd. De vakjury, bestaande uit Eva van de Wijdeven (actrice), Marije Meerman (documentairemaker), Wouter Prudon (van de band Chef’ Special, die vorig jaar de Publieksprijs én de Videoclip Prijs won), Alexander Klöpping (zelfverklaard nieuwe media-nerd) en Mark Giesbers (Vice President Marketing UPC), heeft voor de UPC Fictie Prijs de volgende films genomineerd:

DECEMBER, Andreas Pasvantis
OFF ROAD, Martijn Smits, Erwin van den Eshof
VESTIAIRE, Martijn J. Kramp

Voor de Holland Doc 24 Documentaire Prijs zijn de volgende documentaires genomineerd:

DE DOOS VAN PANDORA, Toon Westra
GAAF ZIJN, Nanno Jiskoot
LOST AND FOUND, Seb Wielders

Voor de NOFF Videoclip Prijs zijn de volgende videoclips genomineerd:

Bart Constant – DO BETTER, Mirka Duijn
Florian Wolff – SO FAR SO GOOD, Michiel ten Kleij
Monokino – NEW KID, Erik Alkema

Voor de UPC Animatie Prijs zijn de volgende films genomineerd:

MAC ‘N’ CHEESE, Tom Hankins, Roy Nieterau, Gijs van Kooten, Guido Puijk
NEEDLES & THREAD, Femma Sijtsma
ROOTED, Edwin Schaap

Voor de UPC Publieksprijs zijn er tot nu toe een recordaantal van ruim 26.000 stemmen uitgebracht op de NOFF-films. Er kan nog tot en met morgen, dinsdag 27 september 2011, via www.noff.nl gestemd worden. De film met de hoogste score wint de UPC Publieksprijs. Het stemmende publiek maakt daarbij kans op een Canon camcorder.

Het NOFF wordt mede mogelijk gemaakt door YouTube, UPC en Holland Doc 24 en is onderdeel van het Nederlands Film Festival.

www.noff.nl