Cineblend 4 oktober 2011

Cineblend, de maandelijkse avond van SAVAN (Stichting Audiovisuele Antropologie Nederland) met diner, film en debat, luidt dinsdag 4 oktober het nieuwe seizoen in met:  De Slavernij en De Slavernij Junior.

Slavernij is van alle tijden, kleuren en werelddelen, en nog steeds is er slavernij op  de wereld. De vijfdelige televisieserie De Slavernij van de NTR geeft aan de hand van dagboeken, persoonlijke documenten en gesprekken met deskundigen een beeld van het slavernijverleden in de vroegere Nederlandse koloniën.

Tegelijk met De Slavernij is De Slavernij Junior gemaakt. Deze kinderserie belicht niet alleen slavernij van vroeger, maar ook slavernij zoals die nu nog voorkomt in bijvoorbeeld Bangladesh en Benin. Beide series worden ‘s zondags op ‘prime-time’ uitgezonden en mikken op een breed publiek.

Vanavond gaan we in gesprek met enkele makers van de twee series. Is slavernij
nog steeds een actueel gegeven? Hoe breng je zo’n moeilijk onderwerp over aan
zowel volwassenen als kinderen? Waarin verschillen de junior en de volwassenen uitzending met elkaar? Welke keuzes worden daarbij gemaakt? En waarom is er gekozen voor bekende Nederlanders als presentator?

Te gast zijn:

Katinka de Maar, regisseur van De Slavernij Junior, Lyangelo Vasquez, researcher

bij de serie De Slavernij en Evelien Vehof, redacteur bij De Slavernij Junior.

Discussieleider van deze avond is Milouska Meulens, geboren op Curaçao en sinds
2000 presentatrice van het NOS Jeugdjournaal.

Graag tot ziens op deze inspirerende avond!

Bron persbericht Cineblend