Master of Film organiseert debat over script- en talentontwikkeling

De masteropleiding van de Filmacademie en het Nederlands Film Festival organiseren in het kader van het programma Beeldenstorm een Re:visie avond met een rondetafelgesprek over script- en talentontwikkeling.

PRESENTATIE MASTER OF FILM: DEBAT OVER SCRIPT- EN TALENTONTWIKKELING
Vrijdagavond 23 september, 20:30 – 22:00 uur, Blauwe Zaal / Stadsschouwburg

Script- en talentontwikkeling voor de Nederlandse film hebben zich ontwikkeld tot een hermetisch systeem. De Master of Film van de NFTA bepleit juist open ontwikkeling (open research / open development). Ook single screen cinema kan baat hebben bij andere vormen van (open) ontwikkeling die bijvoorbeeld in de beeldende kunst en de architectuur al bestaan. Hierbij draait het niet om het primaat van het singuliere eindresultaat, maar om het onderzoek van de maker(s). Daaruit ontstaan beelden en verhalen van diverse aard, die tot voor een publiek toegankelijk werk leiden. Wie de omweg neemt, bereikt desalniettemin een plaats van bestemming.

Gasten:
– Ido Abram, sectormanager presentatie, educatie en communicatie EYE Filminstituut, voorheen directeur Binger Filmlab
– Aliona van der Horst, documentairemaakster (o.a. ‘Water Children’, ‘Boris Ryzhy’)
– Meindert Kok, docent IMFVX – interactive media and visual effects – aan de Filmacademie
– Aneta Lesnikovska, filmmaker (o.a. ‘Does It Hurt’); bezig met de ontwikkeling van een transmediaproject
– Joost Rekveld, experimenteel filmmaker en kunstenaar (o.a.’# 37; #11, Marey < > Moire’) en hoofd van de ArtScience master aan de KABK in Den Haag).

Het gesprek wordt geleid door Patrick Minks, editor, filmmaker en staflid van de Master of Film-opleiding aan de Filmacademie.

N.B. Op diezelfde vrijdag worden om 16:15 uur in City 3 vier korte films vertoond van drie studenten die net zijn afgestudeerd aan de masteropleiding: Naar het bos – Lisette Olsthoorn; Het laatste woord – Bart Juttmann; Dubbel geparkeerd en Eskalibur van Reinier Noordzij. Ook is de installatie van Kay Schuttel, Pose, gedurende het gehele festival te zien in het Centraal Museum.

Meer informatie over de studenten is te vinden op www.graduation2011.masterfilm.nl en de masteropleiding: www.masterfilm.nl.
Ga voor meer informatie en het volledige programma van het Nederlands Film Festival naar www.filmfestival.nl

Bron: NFTA