Parijs iets dichterbij op opening Film by the Sea

Glamour, flitsende camerás en een warm ontvangst van de champagnetafel. de opening van het 13th International Film Festival Film by the Sea was ook dit jaar weer een succes.

Het festival groeit, bezuinigingen of niet. Ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe programma’s bijgekomen. zoals Film&Food; “culinaire fïlms” met daarna een heerlijke maaltijd. er worden dit jaar ruim 120 films vertoont, in samenwerking met het CPNB is er een gloednieuw ‘boekentraject’ gestart en dit jaar zijn de eerste stappen naar een Europese jongerenjury gezet.

Dat hier de Nederlandse premiere van Woody Allen’s Midnight in Paris plaatsvond is dan ook de kers op de taart, of het pareltje in de (al zo prachtige) zee, om het bij de Zeeuwen te houden. En de speciale openingsavond wordt niet alleen met een prachtige premiere geopend, het feest daarna is ook bijzonder op zich. In minder dan twee uur tijd is de grote zaal van het theater in Vlissingen omgetoverd tot een klein Parijs. Decors, verkleed personeel, zelfs een karikaturist is aanwezig.

En hoewel de zeestad Vlissingen en de modestad Parijs niet heel veel met elkaar gemeen hebben, hebben hun bewoners en gasten dat des te meer. Met smaak worden de delicate zeevruchten van de oesterbar verorberd, wordt elkaars kleding bewonderd en wordt genoten van verschillende wijnen, patés, kaasjes en ander heerlijk voedsel. Ja, de opening is weer een groot succes geworden.