Winnaars Emmy Awards bekend

De Primetime Emmy Awards werden zondagavond voor de 63e keer uitgereikt.

In Los Angeles zijn de belangrijkste televisieprijzen uitgereikt. Gastvrouw Jane Lynch zag hoe de komische serie Modern Family met vijf prijzen aan de haal ging en zo de grote winnaar werd. Kyle Chandler was met winst in de categorie Beste Acteur (Drama) de grootste verrassing van de avond.

Zoals elk jaar waren er ook enkele minder grote verrassingen. Zo won het satirische en in de Verenigde Staten immens populaire tv-programma The Daily Show voor de achtste keer op rij een Emmy. Jim Parsons won voor zijn rol in The Big Bang Theory een tweede Emmy op rij. Hij kreeg de prijs uit handen van Charlie Sheen, die de cast en crew van Two And A Half Men veel succes toewenste. Ook Julianna Margulies van de dramareeks The Good Wife won haar tweede beeldje. Ze won in 1995 ook al eens voor haar rol in de ziekenhuisserie ER. Mad Men werd dan weer voor de vierde keer op rij bekroond als beste dramaserie. De populaire serie evenaarde zo het record van The West Wing, L.A. Law en Hill Street Blues.

In de categorie drama was er gelukkig ook nog een beetje spanning. Breaking Bad, dat vorig jaar twee Emmy’s won, kon nu immers niet in de prijzen vallen omdat de serie pas in juli 2011 opnieuw van start ging. Hoofdrolspeler Bryan Cranston, die al drie keer een Emmy won voor Beste Acteur, werd opgevolgd door Kyle Chandler. De acteur van Friday Night Lights versloeg zo collega’s als Jon Hamm, Steve Buscemi, Michael C. Hall en Hugh Laurie. Een oprecht verraste Chandler had dan ook geen speech voorbereid.

Wie wel een speech had voorbereid, was Martin Scorsese. De Oscarwinnaar mag nu ook een Emmy aan zijn trofeeënkast toevoegen. Hij kreeg het beeldje voor de regie van Boardwalk Empire. Scorsese was overigens niet de enige winnaar uit de filmwereld. Actrice Kate Winslet won een Emmy voor haar hoofdrol in de HBO-miniserie Mildred Pierce. De prijs voor beste miniserie ging echter wel naar het Britse Downtown Abbey.

Winnaars

Beste serie – komedie: Modern Family
Beste serie – drama: Mad Men
Beste miniserie: Downtown Abbey
Beste variété, muziek of komedie: The Daily Show

Komedie
Beste acteur: Jim Parsons, The Big Bang Theory
Beste actrice: Melissa McCarthy, Mike & Molly
Beste acteur in een bijrol: Ty Burrell, Modern Family
Beste actrice in een bijrol: Julie Bowen, Modern Family
Beste regie: Michael Spiller, Modern Family
Beste scenario: Steven Levitan, Jeffrey Richman, Modern Family

Drama
Beste acteur: Kyle Chandler, Friday Night Lights
Beste actrice: Julianna Margulies, The Good Wife
Beste acteur in een bijrol: Peter Dinklage, Game Of Thrones
Beste actrice in een bijrol: Margo Martindale, Justified
Beste regie: Martin Scorsese, Boardwalk Empire
Beste scenario: Jason Katims, Friday Night Lights

Miniserie of tv-film
Beste acteur: Barry Pepper, The Kennedys
Beste actrice: Kate Winslet, Mildred Pierce
Beste acteur in een bijrol: Guy Pearce, Mildred Pierce
Beste actrice in een bijrol: Maggie Smith, Downtown Abbey

Bron: Moviesense