NFF maakt nominaties studentenprijzen bekend

De nominaties voor de Tuschinski Award, de Dioraphte Stimuleringsprijs en de NVS Producenten Award zijn bekend. De studentenprijzen worden uitgereikt om beginnend talent te stimuleren in hun verdere loopbaan in de filmindustrie.

Op vrijdag 23 september vindt de uitreiking plaats in het Louis Hartlooper Complex, aansluitend op de ‘Dag van de makers van morgen’, waar de beste afstudeerfilms lichting 2010-2011 worden vertoond.

De Tuschinski Award wordt uitgereikt aan de beste afstudeerfilm van de Nederlandse Film en Televisie Academie en bestaat uit een prijs van €5.000,- van Pathé Theatres BV. De Tuschinski Award wordt toegekend door de leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. Genomineerd zijn (in alfabetische volgorde):

Anne-Marieke Graafmans, ALS IK JOU NIET HAD (documentaire)
Shariff Korver, GEEN WEG TERUG (drama)
Titus Nachbauer, TRANSHUMAN (documentaire)

De Dioraphte Stimuleringsprijs is voor de beste afstudeerfilm van een van de overige academies. Stichting Dioraphte steunt kwalitatieve projecten op het gebied van kunst en cultuur met een landelijk of internationaal bereik. De Dioraphte Stimuleringsprijs bestaat uit een bedrag van €5.000,-. Juryleden Astrid Bussink, Frank Hoeve, Jef Nassenstein en Piet-Harm Sterk nomineerden (in alfabetische volgorde):

Nicky Maas, STAAT VAN ANGST (documentaire)
Bastiaan Schravendeel, BLIK (animatie)
Diede van Vree, LIQUID SUN (drama)

De NVS Producenten Award wordt uitgereikt door de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten aan de beste producent van een afstudeerfilm. De prijs bestaat uit een bedrag van €5.000,- te besteden aan een nieuwe productie. De NVS Producenten Award stimuleert jong productietalent om inhoud te geven aan het vak van producent, waarbij de producent als creatief ondernemer, motor en maker centraal staat. Juryleden Hanneke Niens (KeyFilm) en San Fu Maltha (Fu Works) nomineerden (in alfabetische volgorde):

Guusje van Deuren, GEEN WEG TERUG (drama) en KLUIZENAAR (documentaire)
Edwin Goldman, ALS IK JOU NIET HAD (documentaire), DESIDERATUM (drama) en HET ONOPMERKELIJKE LEVEN VAN HANS BOORMAN (drama)
Nanneke Landman, DESTINY (documentaire) en ONZE VADERS (documentaire)

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 tot en met 30 september 2011.

Bron: Nederlands Film Festival