Alles is Familie en Kenau geselecteerd voor Telescoop

In de jaarlijkse samenwerking Telescoop hebben NPO, het CoBO-fonds en het Nederlands Filmfonds de speelfilms Alles is Familie en Kenau geselecteerd.

Alles is Familie is van regisseur Joram Lürsen en scenarist Kim van Kooten. Kenau is van regisseur Maarten Treurniet en scenaristen Marnie Blok en Karen van Holst Pellekaan. Doel van het project is Nederlandstalige kwaliteitsfilms voor een breed publiek mogelijk te maken met een investering van 1,8 miljoen euro per film.

Alles is Familie
Regie: Joram Lürsen
Scenario: Kim van Kooten
Producent: IDTV Film B.V.
Omroep: VARA
Logline: Winnie wil een baby. Haar man Rutmer wil dichter bij zijn gevoel komen. Zijn broer Charlie wil vooral geen verantwoordelijkheid. Hun zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Arend wil gelukkig zijn. En zijn vrouw Jeanette wil dat iemand haar wil.

Kenau
Regie: Maarten Treurniet
Scenario: Marnie Blok en Karen van Holst Pellekaan
Producent: Fu Works Productions B.V.
Omroep: NCRV
Coproducenten: Prime Time (BE), Castel Film (RO), Blind Spot  (FI)
Logline: Haarlem, 1572. Gedreven door verdriet en haat, als gevolg van de executie van haar jongste dochter, leidt Kenau haar vrouwenvendel in een heroische strijd tegen de Spaanse overheerser. Maar omdat ze haar angst en pijn verstopt achter een masker van verwijt en onverschilligheid loopt ze het gevaar haar overgebleven dochter ook te verliezen

Een commissie, samengesteld uit adviseurs van het Nederlands Filmfonds en een vertegenwoordiger van de omroepen heeft unaniem uit 14 projecten gekozen. Telescoop is een project van NPO, het CoBO-fonds, OCW en het Filmfonds waarbij in één keer een substantiële realiseringsbijdrage van 1,8 miljoen euro wordt toegekend. Filmprojecten die eerder zijn geselecteerd: Phileine zegt Sorry, Grimm, Nynke, De Grot, Minoes, De Dominee, In Oranje, Floris, Pluk van de Petteflet, Johan, Ik omhels je met 1000 armen, Nachtrit, Zwartboek, Alles is Liefde, Kicks, De Storm, Brideflight, Wit Licht, Foeksia de Miniheks, Sonny Boy, Tirza,Tony Tien, Dolfje Weerwolfje, De Heineken Ontvoering en Süskind.

Bron: Nederlands Filmfonds