Beeldenstorm makers: het complete programma online

Alle sprekers zijn bekend. Een prachtige line up! De NBF presenteert op woensdag Lizzie Gillett, co-producent van het succesvolle The Age of Stupid, die zal spreken over DIY-distributie.

Filmmakers zijn verhalenvertellers, verhalenvertellers in beeld en geluid. En film is een door techniek voortgedreven kunstvorm. Vanaf het allereerste begin al, toen bewegend beeld het mogelijk maakte verhalen te vertellen. Technische ontwikkelingen als geluid en kleur voegden telkens weer een nieuwe dimensie toe aan de film.

De afgelopen twee decennia veroorzaakte de digitalisering een explosieve groet van innovaties , die ook nog eens nagenoeg onmiddellijk beschikbaar waren. Niet alleen voor de makers, die een bredere keuze in werkwijze of platform kregen. Ook voor de kijkers die behalve in de bioscoop, op hun notebook, tablet of smartphone films kunnen bekijken en delen.

Met het programma BEELDENSTORM maakt het NFF zich op voor de toekomst. Het festival wil een wegwijzer zijn voor publiek én filmsector in het sterk veranderende medialandschap.

Drie bijeenkomsten maken duidelijk wat de Nederlandse filmindustrie kan met de begrippen nieuwe media, crossmedia en transmedia, games inbegrepen.  Op maandag 26 september is er een dag over content, op dinsdag 27 september over productie. Beide dagen zijn voor scenaristen, regisseurs, producenten en beleidsmakers interessant. Speciaal voor studenten en nieuwe filmmakers is er op woensdag 28 september een Do It Yourself-dag.

Voor het volledige programma klik hier.

Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar en zijn € 25,- voor één dag Beeldenstorm voor makers of € 40,- voor beide dagen. Tickets zijn inclusief lunch. Let op: je gastenpas geeft geen toegang tot deze evenement.

Tickets voor de DIY dag zijn €10,-

FAVORIETEN

Naast het Beeldenstormmakers programma zijn er ook een drietal favorietenavonden. Experts op het gebied van nieuwe media vertonen o.l.v. host Isolde Hallensleben hun mooiste grappigste en meest vernieuwende voorbeelden op het gebied van beeldend verhalen vertellen.

De favoriete innovatieve media avond van Dutch Cowboys – Do 22 september 19:30-21:00 uur Stadsschouwburg Blauwe Zaal. Nederlands populairste weblog over Web 2.0, sociale media en interactieve  marketing zijn deze avond gids door de wereld van interactieve, trans, cross en deepmediaprojecten. Bestel hier je kaarten

De favoriete game avond van Guerrilla Games – Zo 25 september  19:30-21:00 uur Hoogt 1

De makers van Killzone ,Guerilla Games,  tonen hun favoriete games en bekijken de overeenkomsten tussen film en games. Waar raken beiden werelden elkaar? Bestel hier je kaarten

De favoriete online avond van Alexander Klöpping – Wo 28 september 19:30-21:30 uur Hoogt 1

Zelfverklaard nieuwe media nerd Alexander Klöpping toont zijn favoriete online projecten. Inclusief de top 5 van You Tube en de uitreiking van de NOFF prijzen. (Nederlands Online Film Festival). Bestel hier je kaarten

Beeldenstorm online

Meer weten over trans/cross en nieuwe media? Vanaf deze week is er: Beeldenstorm Online een platform over film in de breedste zin van het woord, ongeacht het medium. Op Beeldenstorm Online vind je achtergrondverhalen, casestudies, een dictionary en mooie voorbeelden.