Tirza geselecteerd voor European Film Academy Award

De deelnemende titels in de European Film Academy Awards zijn bekend! 45 films uit 32 landen zijn geselecteerd voor de award-ceremonie van dit jaar.

Namens Nederland worden in de lijst aangevoerd de film Tirza van Rudolf van den Berg en de co-productie Rundskop van Michaël R. Roskam.

De 20 landen met de meeste EFA leden hebben ieder één film uit eigen land mogen uitkiezen, die automatisch mee dingen naar de Awards. Voor de verdere selecties is een speciale en deskundige commissie in het leven geroepen met leden als Pierre-Henri Deleau (Frankrijk), Marit Kapla (Zweden), Stefan Kitanov (Bulgarije), Derek Malcolm (UK) en Elma Tataragic (Bosnië en Herzegovina).

Uit de gemaakte selectie van 45 films mogen de ruim 2500 leden van de European Film Academy de komende weken de definitieve nominaties voor verschillende categorieën kiezen. Op 5 november zullen de nominaties tijden het European Film Festival bekend worden gemaakt. Op 3 december is in Berlijn de officiële uitreiking, deze uitreiking is live te volgen op; www.europeanfilmawards.eu

Voor de volledige lijst van geselecteerde films, klik hier