UPC komt met multimediaplatform voor tv

UPC introduceert een nieuw multimediaplatform voor digitale televisie, Horizon genaamd.

Bestuursvoorzitter van het Amerikaanse moederbedrijf Liberty Global, Mike Fries, presenteerde het nieuwe product donderdag op de multimediabeurs IBC in Amsterdam. Het Horizonplatform biedt de televisiekijker onder andere de mogelijkheid om programma’s op genre te zoeken. Maar ook kunnen via het platform apps worden gedownload die toegesneden zijn op het kijkgedrag van de klant. Bovendien kunnen gebruikers de televisie die ze via de kabel ontvangen, ook op hun iPad of computer bekijken. ‘Horizon brengt de werelden van kabeltelevisie en internet samen’, aldus Fries.

UPC wil niet zeggen hoeveel extra klanten het met zijn nieuwe product wil aantrekken. Horizon wordt in het eerste kwartaal van volgend jaar in Nederland geïntroduceerd. Daarna volgen Zwitserland en Duitsland.
Het platform heeft ook een zogenoemde ‘aanbevelingsfunctie’, die op basis van historisch kijkgedrag van de gebruiker bepaalde programma’s aanraadt. Horizon biedt ook toegang tot een onlinewinkel, waar de kijker artikelen kan kopen die te maken hebben met de programma’s waar hij naar kijkt. Het gaat de winkel uitbaten in samenwerking met commerciële partners.
Horizon biedt UPC de kans om gedetailleerde informatie te verzamelen over het gedrag van televisiekijkers, die het zou kunnen gebruiken voor marketingdoeleinden. Volgens topman Fries komt de privacy van klanten hierbij niet in het geding. ‘De aanbevelingsfunctie is transparant en kun je naar believen in- of uitschakelen.’

Fries ziet Horizon vooral als een goed middel om klanten te behouden en bestaande analoge klanten te bewegen om naar digitale televisie over te stappen.

Bron: ANP