IK BEN ECHT NIET BANG! geselecteerd voor BFI London Film Festival

De korte documentaire IK BEN ECHT NIET BANG! van regisseur Willem Baptist is geselecteerd voor het prestigieuze 55ste BFI London Film Festival.

IK BEN ECHT NIET BANG! vertelt het verhaal van de achtjarige Mack ‘De Cross Kabouter’ Bouwense, een jongen met een gespiegeld hart. De dokters hadden hem verteld dat hij dood had moeten zijn maar daar trekt hij zich niets van aan. Inmiddels heeft hij geen plek meer op zijn kamer voor nog meer wedstrijdbekers.

IK BEN ECHT NIET BANG! werd reeds eerder vertoont op o.a. International Documentary Film Festival Amsterdam, Krakow Film Festival, Cinekid, LUCAS

– International Children’s Film Festival in Frankfurt, BUSTER – International Film Festival in Kopenhagen en won op het Kavalan International Short Film Festival in Taiwan een Kids Land Archive Award.

IK BEN ECHT NIET BANG! is tevens geselecteerd in de Gouden Kalf Competitie tijdens het Nederlands Film Festival. DONNIE, een korte fictie film van Willem Baptist, is eveneens in de Gouden Kalf Competitie geselecteerd.

IK BEN ECHT NIET BANG! is een productie van Kaliber Film / VPRO.

De 55ste editie van het BFI London Film Festival vindt plaats van Oktober 12 – 27.

Bron: persbericht Kaliber Film