Sint en Majesteit in Cinema.nl Afficheprijs race

De gekozen filmposters voor de 11th Cinema.nl Afficheprijs zijn bekend gemaakt. Uitreiking van de prijs is 29 september, het publiek heeft tot 28 september de tijd om te stemmen op de favoriet.

De genomineerde filmposters van dit jaar zijn; 170 Hz, Among Horses and Man, Code Blue, Majesteit en Sint. Een jury bemoeide zich met de voorselectie, het publiek mag de uiteindelijke winnaar bepalen. De uitreiking zal, net als zoveel uitereikingen, tijden het Nederlands Film Festival plaatsvinden.

De meest besproken poster tussen de inzendingen is de poster van Dick Maas’ film Sint. Johan Nijenhuis zorgde met een kettingbrief voor ongekende aandacht voor de poster.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het de beste affiche is. Volgens Cinema.nl moet een winnende poster  niet per se de mooiste te zijn, of de meest omstreden, of van de best bezochte film. Hij moet vooral DE blikvanger zijn in het straatbeeld, en opvallen tussen de tientallen andere posters. 

Op www.cinema.nl kan tot en met 28 september 12:00 uur worden gestemd. De winnaar de 29ste bekend worden gemaakt tijdens de Filmfestivaltalkshow met Claudia de Breij.