Vlissings programma bekend

Het Film by the Sea programma is binnen! En dat willen wij onze leden natuurlijk niet onthouden.

De hoogtepunten houden niet op tijdens het Film by the Sea festival dit jaar. Als openingsfilm zal Midnight in Paris, van Woody Allen worden vertoond. De slotfilm wordt One Day van Lone Scherfig. Terence Davies zal dit jaar de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen.

Verder staan op het Film-programma de Delta Shorts, een competitie tussen 16 korte films, Het Film&Food programma (zie eerder op de site) en een voorvertoning van de productie Life in a Day. Maar dat is lang niet alles, er zal nog een Film- en Literatuurcollege (Boeken aan Zee) worden gegeven, samen met een schrijfworkshop van Ronald Giphart en een Literaire Ladies Night met Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder. En natuurlijk is er weer de filmXperience met workshops en trainingen.

Film&Literatuurprijs

De twaalf nominaties voor de Film&Literatuurprijs zijn inmiddels ook bekend: La Piel Que Habito, Everything Must Go On, The Help, Oliver Sherman, Malavoglia, Drive, Impardonnables, Jane Eyre, Oranges and Sunshine, The Matchmaker, The Music Never Stopped, Ou Va La Nuit. Het programma rond de prijs begint op 10 september om 19:00 uur met de vertoning van La Piel Que Habito. Er is niet alleen een prijs te winnen, aan de prijs zit ook een geldbedrag van 5000 euro gekoppeld. Doormiddel van stembiljetten kan het publiek stemmen op zijn/haar favoriete (genomineerde) boekverfilming. De Film&Literatuurprijs is tot stand gekomen door samenwerking van Film by the Sea en het CPNB. Naast de stemmen van het publiek kijkt ook een officiële jury naar de films, en ook een jongerenjury.

Het 13th International Film Festival Film by the Sea zal net als alle andere jaren hard proberen opnieuw een succes te worden!