CPNB en Film by the Sea bundelen krachten

Film by the Sea en het CPNB gaan samenwerken tijdens het 13de International Film Festival Film by the Sea.

Het CPNB maakt zich sterk voor het Nederlandse boek, en de organisaties achter o.a. Manuscripta, Nederland Leest en de Boekenweek. Dit jaar verbindt de stichting haar naam aan de publieksprijs van Film by the Sea; De CPNB Film – en Literatuurpublieksprijs. Volgens de directeur van de CPNB, Eppo van Nispen tot Sevenaer doet de stichting dit omdat film en boek steeds nauwer met elkaar verbonden zijn geraakt. “Een boek vormt een basis voor een goede film,” aldus de directeur. Volgens festivaldirecteur, Leo Hannewijk kan door de steun van het CPNB Film by the Sea zich nog sterker profileren als festival voor film en boek.

Routes

Het Film by the Sea – publiek kan een stem uitbrengen op een van de twaalf recente boekverfilmingen die meedingen naar de CPNB-prijs. Bovendien heeft de stichting op de laatste zondag vier speciale ‘routes’ uitgezet, per ‘route’ kan het publiek drie bijzondere boekverfilmingen uit de competitie bekijken.