Variatie en veel drama bij NPO

TV-directeur Gerard Timmer van de NPO heeft met belovende woorden het nieuw tv seizoen gepresenteerd. De NPO wil alle genres garanderen en heeft het publiek als het ultieme doel.

Bezuinigingen kwamen in zijn toespraak niet aan bod, omdat die volgens Timmer nog niet zichtbaar zullen zijn komend seizoen.

In het nieuwe seizoen zijn daarom nog enkele grote projecten op tv te zien; Nederland van Boven (VPRO) op Nederland 1, Slavernij (NTR) op Nederland 2 (met een junioreditie op Z@PP), Ali B op Volle Toeren (TROS) en Tiende van Tijl (AVRO) op Nederland 3. Het bereiken van het publiek, zeventien miljoen Nederlanders, is het ultieme doel dat de NPO zichzelf stelt, aldus Timmer.

De vaste actualiteitenrubriek van half 9 op Nederland 2 is niet meer. Die moest plaatsmaken voor meer variatie zoals Café de Liefde (VPRO), Cash op Zolder (AVRO) en Achter het Scherm (NTR). Voorafgaand aan Nieuwsuur is er een wisselend programma van o.a. Altijd Wat (NCRV), Moraalridders (EO), Oog in Oog (KRO) en het nieuwe mediaprogramma van Clairy Polak; De Waan van de Dag (VARA). Het nieuwe zaterdagprogramma is Debat op 2, van de KRO en NCRV.

Nederland 1 heeft zelfs 17 nieuwe titels volgend seizoen. Hieronder vallen Topmanager Gezocht (BNN) en Eva op Zondag (WNL). Op Nederland 3 start een recordpoging met de marathonuitzending Last Man Standing. BNN hoopt hiermee een record TV-kijken te behalen.

Verder neemt drama een belangrijke rol in in het nieuwe NPO programma met; Overspel, Lijn 32, Dokter Deen, Seinpost Den Haag, Mixed Up, Beatrix en andere titels. Feuten, Flikken Maastricht en Van God Los krijgen ieder een vervolg komende maanden.

Bron: Broadcast Magazine