NOS en NTR bundelen krachten voor kindernieuws

Met de start van het nieuwe schooljaar gaan de redacties van het NOS Jeugdjournaal en het NTR Schooltv-weekjournaal nauwer samenwerken.

Het doel van de twee omroepen is om de nieuwsvoorziening voor de jeugd te versterken. De bundeling van krachten moet uiteindelijk leiden tot kwalitatief betere programma’s voor kinderen tot 12 jaar. Daarnaast moet het ook de bezuinigingen mogelijk maken, door met hetzelfde geld meer journalistieke ruimte te creëren.

Redactie

Dit begint al met de vorming van één redactie voor beide programma’s, in plaats van twee losse. Zo zullen de journalisten ook voor beide programma’s gaan werken. Hiervoor is de redactie van het Schooltv-weekjournaal naar het NOS-gebouw verhuisd. De programma’s blijven wel als aparte programma’s bestaan, net als dat de uitzendtijden niet veranderen.

Er zal ook intensief tijd worden gestoken in het bedenken van nieuwe formats voor de programma’s, net als nieuwe websites.

 

Voor meer informatie, klik hier