Lira Scenarioprijs nominaties bekend!

De drie nominaties voor de Lira Scenarioprijs 2011 zijn bekend! Juryvoorzitter Ronald Plasterk heeft de namen afgelopen woensdag bekendgemaakt.

De Lira Scenarioprijs reikt een geldbedrag van 15.000 euro aan de uiteindelijk winnaar uit, hiermee is het de grootste scenarioprijs in Nederland en Vlaanderen. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt aan de scenarist van het beste Nederlandse televisiedrama, gemaakt tussen 2007 en 2010, dat op TV werd uitgezonden. Het is het tiende jaar dat de prijs wordt uitgereikt.

Nominaties

De nominaties van dit jaar zijn:

– Tamara Bos en Mieke de Jong, voor Annie M.G. (2009, VARA/NTR)

– Pieter Bart Korthuis, Franky Ribbens en Elbe Stevens, voor Penoza (2010 KRO)

– Jacqueline Epskamp, voor De Fuik (2008, VPRO)

Winnaar

De jury van dit jaar bestaat uit; Ronald Plasterk (voorzitter), Hanneke Groenteman, Ivo van Hove, Geert Lageveen en Cornald Maas. De bekendmaking van de winnaar vindt donderdag 15 september 2011, om 16:00 uur in het West-Indisch Huis in Amsterdam plaats.

Voor meer informatie; bezoek de Lira-website