NPP in samenwerking met Scandinavië

Over een maand vind de 24ste Holland Film Meeting plaats. Van 22 tot 26 september 2011 zullen er meerdere evenementen plaatsvinden omtrent de Nederlandse, en internationale filmwereld.

Het Nederlandse Productie Platform (NPP) is bijna klaar met het selecteren van 20 internationale projecten die klaar staan voor coproductie. Daar zitten uiteraard belangrijke, amuserende en provocerende projecten van hooggeplaatste Nederlandse en internationale filmmakers tussen, de projecten zijn van alle genres; documentaire, animatie, drama, en – voor het eerst – transmedia.

De selecties komen uit meer dan 30 verschillende landen, de NPP moet de 70 die door de eerste ronde kwamen terugbrengen tot de laatste 20. De eisen waren dat de film geschikt moest zijn voor coproductie, langer dan 90 minuten moest duren, en ze moesten geschikt zijn voor een presentatie tegenover verschillende soorten financiers.

Dit jaar gaan de drie prijzen naar de meest belovende Nederlandse projecten. Naast de Kodak Development prijs zijn dat ook de nieuwe Cineco Digital Post-production prijs en de Binger Prijs. Naast twee nieuwe prijzen zal er ook voor het eerst een prijs aan een international project worden uitgereikt.

Scandinavië

In de Holland Film Meeting dit jaar wordt er ook gefocust op Scandinavië, de noordelijke filmmakers en de opties tot coproductie bij productie maatschappijen, fondsen en instituties. Daarom zullen vier Nederlandse projecten naar het Haugesund’s New Nordic Films Market (17-20 augustus) worden gestuurd, en de NPP vier Scandinavische projecten ontvangen.

Lees meer