Cop vs. Killer wordt nieuwe TeleFilm

Cop vs. Killer, de opnames van deze nieuwe thriller starten september 2011. In de TeleFilm, gebaseerd op de gelijknamige bekroonde thriller van Simon de Waal, zullen Jeroen Willems en Marcel Hensema de hoofdrollen vertolken.

Simon de Waal is ook de schrijver van het scenario, net als zijn positie als creative producer. Hans Pos zal de film regisseren. Producenten zijn Dave Schram, Maria Peters en Danielle Guirguis voor Shooting Star Filmcompany. De thriller zal in het voorjaar van 2012 door de AVRO worden uitgezonden.

Plot

Rechercheur Frank Spinola (Marcel Hensema) probeert al tijdenlang samen met zijn speciale team de meedogenloze topcrimineel Mirko Narain (Jeroen Willems) te pakken te krijgen. Maar wat hij ook probeert, Mirko is hem telkens een stapje voor. Het lijkt wel alsof hij een informant heeft.

Frank houdt zich strikt aan de regels. Totdat hij door Mirko op een onheilspellende manier wordt geprovoceerd en de veiligheid van zijn eigen gezin in het geding komt. De strijd escaleert wanneer Frank ontdekt dat ook Mirko een zwakke plek heeft, een dochter.