Efteling productie in de bioscoop

Vanaf 22 februari 2012 is de eerste Efteling productie, Sprookjesboom de Film, te zien in de bioscoop. Wat begon als een televisieserie is inmiddels uitgegroeid tot musical en als evenement in het park zelf.

Voor deze eerste lange animatiefilm van Nederlandse bodem zal gebruik worden gemaakt van de motion capture technologie. De film zal 65 minuten gaan duren en Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje zullen er in schitteren.

In de film belandden zij per ongeluk vanuit het Sprookjesbos in het onbekende Winterland. Om terug thuis te komen moeten ze vijf kristallen vinden, terwijl ze in hun zoektocht worden tegengewerkt door Heks. In de film zullen ook drie hele nieuwe personages worden geïntroduceerd.

Trots

De Efteling is zeer trots op deze nieuwe mijlpaal. Bart de Boer, voorzitter van de Raad van Bestuur vindt Sprookjesboom een perfect voorbeeld van een merk dat 24/78 via verschillende kanalen te beleven is. “Dit is de eerste keer dat een merk van de Efteling een heuse bioscoopfilm wordt.”

Hans Walther neemt de regie van de film onder zijn hoede. Het script wordt verzorgd door Jimmy Simons, Dirk Nielandt en Tingue Dongelmans. De Efteling zelf zal de film produceren.

 

Sprookjesboom de Film  zal in februari 2012 in de Nederlandse en Belgische bioscopen verschijnen.