Theo Maassen in Geen Probleem

In het najaar van 2011 komt de VPRO met de zesdelige tragi-komedie Geen Probleem. Hierin schitteren Wim Helsen, Theo Maassen en Stefaan van Brabandt.

Geen probleem! is een serie van, voor en door vrienden. Drie boezemvrienden voeren gesprekken over o.a. de grot van Plato, vrouwen, hedendaagse cinema, vegetarisch eten, de kapitalistische consumptiemaatschappij, hun vriendschap, het niveau van het onderwijs en over de vorm van een gemiddelde balzak. Gesprekken waarin ze hun onderlinge frustraties op elkaar botvieren. Gesprekken waarvan niemand de bedoeling kent. Even lachwekkend als hartverscheurend.

Het drama in Geen probleem!  ontwikkelt zich tussen Peter ‘Peer’ (Theo Maassen), Herman (Wim Helsen) en Koen ‘Koentje’ (Stefaan Van Brabandt), drie belezen, overbewuste, egocentrische en op het neurotische af overgevoelige boezemvrienden, die na de mislukte zelfmoordpoging van Herman besluiten om elke week samen te komen.

Door hun vriendschap zijn ze alle drie veroordeeld tot het krampachtig in stand houden van hun wederzijdse verbondenheid. Elk gesprek -vol onderhuids verlangen en verborgen verdriet en waarin evenveel verhuld als onthuld wordt, is in wezen één lange, aandoenlijke poging tot contact. Contact met zichzelf, met de ander, met het leven. De serie wordt geregisseerd door Norbert van Hall en verschijnt in najaar 2011.

 

Bron: VPRO