Documentaire De Dijk in première op NFF

De documentaire HOU ME VAST – DE DIJK gaat tijdens het 31e Nederlands Film Festival in première. De film is gemaakt in aanloop van het 30 jarige bestaan van De Dijk.

Regisseur Suzanne Raes heeft de band een jaar lang gevolgd. De feestelijke première van de documentaire vindt plaats op zondag 25 september in de Stadsschouwburg van Utrecht.

De documentaire toont onder andere de uitbreng van het eerste internationale album van de band, iets dat feestelijk bekroont zou worden met een optreden van Solomon Burke in Paradiso. Helaas overleed Burke op de ochtend van zijn aankomst in Amsterdam.

HOU ME VAST – DE DIJK is een productie van IDTV Docs, samen met de NTR. De documentaire is vanaf 25 september in de bioscoop te zien. Maandag 31 oktober is de film te zien bij de NTR om 20:20 op Nederland 2. Het nieuwe album van De Dijk, SCHERP DE ZEIS, verschijnt vrijdag 23 september.