Onder Ons sleept prijs binnen in Locarno

Op de 64e editie van het internationale filmfestival in het Zwitserse Locarno heeft de Nederlandse film Onder Ons de Cicae Award van de International Art & Essay Cinema Confedearation gewonnen.

Daarnaast kreeg de film ook de Ecumenical Special Mention Award, meldde distributeur Cinéart afgelopen woensdag.

Verkrachter

Onder ons gaat over de Poolse au pair Ewa die meent te weten wie de verkrachter is die haar woonplaats onveilig maakt. De jonge Poolse actrice Dagmara Bak speelt Ewa. Andere rollen zijn voor Rifka Lodeizen, Guy Clemens en Reinout Bussemaker.

Trilogie

Onder ons is het eerste deel van een trilogie die Van Geffen maakt over ‘het drama van het gelukkige gezin’. Het speelfilmdebuut van regisseur Marco van Geffen gaat op 24 september in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht, het is het eerste deel van de trilogie ‘het drama van het gelukkige gezin’ waar Geffen aan werkt.

De film draait vanaf 10 november in de filmtheaters.