Ontvoering Toos van der Valk verfilmd

Fu Works gaat een van de eerste, en grootste ontvoeringszaken van Nederland verfilmen. Het verhaal van Toos van der Valk verhuist naar het witte doek!

De ontvoering van Toos van der Valk, vrouw van wijlen hoteltycoon Gerrit van der Valk, hield in 1982 het hele land wekenlang in de ban. Ze was de eerste vrouw die in Nederland werd ontvoerd en de losprijs was extreem hoog.

Schrijver Carl Joos neemt het scenario van de film op zich.  Joos heeft succesvolle films als DOSSIER K en DE ZAAK ALZHEIMER op zijn naam staan. San Fu Maltha heeft zich opgeworpen als de producent, hij is bekend van o.a. ZWARTBOEK,  OORLOGSWINTER , TIRZA en  SUSKIND.

Toos

Een hechte familieclan, staat plots machteloos als moeder Toos ontvoerd wordt. Inspecteur Draaijer wordt in de familie geplaatst en krijgt het moeilijk om niet in de draaikolk van emoties van de familie te verdrinken. Er volgt een zenuwslopende tijd om Toos – die door de hel gaat, maar zich krachtig blijkt op te stellen – levend terug te krijgen. En wie zit er achter de ontvoering?