MEDIA Desk en Binger Filmlab organiseren ‘New Media: getting down to more business’

MEDIA Desk Nederland en Binger Filmlab organiseren op woensdag 28 september 2011: New Media: Getting Down To More Business.

Afgelopen juni vond een geslaagde eerste bijeenkomst plaats van het unieke programma: New Media, Getting Down to Business waarin het internationale digitale landschap werd geschetst. Wendy Bernfeld gaf een overzicht van de meest recente ontwikkelingen en vertegenwoordigers van succesvolle platforms en mediadiensten (Mubi, Sony, LoveFilm en Under the Milky Way) vulden dit concreet aan door hun ervaringen en visie te delen. Klik hier voor een overzicht en verslag van deze sessie.

Tijdens de tweede bijeenkomst zal ingezoomd worden op de Benelux en in het bijzonder op Nederland. Wat zijn de kansrijke businessmodellen en welke content is het meest geschikt voor welk platform?

Het derde en laatste deel: New Media: Getting Down To Your Business zal eind november/begin december plaatsvinden; dan zal het gaan om individuele adviesgesprekken naar aanleiding van specifieke cases.

Voor wie?
Doel is om film- en televisieproducenten en distributeurs meer inzicht te bieden in de commerciële en inhoudelijke mogelijkheden van de nieuwste media ontwikkelingen. New Media: Getting Down To More Business is voor diegenen die de kansen en mogelijkheden in de Benelux nader willen onderzoeken.

Programma
Wendy Bernfeld zal een korte introductie geven, waarin zij belangrijke ontwikkelingen in de Benelux schetst en het programma van de dag toelicht. Er zal een aantal korte presentaties worden gegeven op het gebied van financiering (licensing, commissioning) en inhoud (speciaal voor nieuwe media ontwikkelde content, catalogi). Daarna gaan deelnemers uiteen in werkgroepen, die gevormd worden rond een thema.

Per groep wordt een aantal stellingen behandeld. Elke werkgroep zal worden geleid door een moderator. Na deze intensieve discussierondes komen alle groepen bijeen en doen de moderators verslag van issues en aandachtspunten, die uit iedere groep naar voren zijn gekomen. De dag zal zo ingedeeld worden dat in de ochtend de aandacht zal liggen op financiering. In de middag zal content de leidraad zijn.

Wanneer, aanmelding en kosten
De workshop vindt plaats op woensdag 28 september aanstaande.
De prijs voor deze dag bedraagt 235 Euro.
U kunt zich inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.
Maximaal 30 inschrijvingen op basis van volgorde van aanmelding.

De voertaal zal voornamelijk Nederlands zijn.

Bent u geïnteresseerd in deelname of wilt u meer weten, neem dan contact op met MEDIA Desk Nederland via info@mediadesknederland of telefoonnummer 020 305 30 40.

Bron: MEDIA Desk