BENNIE STOUT in première op het 31e Nederlands Film Festival

BENNIE STOUT van regisseur Johan Nijenhuis gaat feestelijk in première tijdens het 31e Nederlands Film Festival.

Deze familiefilm speelt zich af in de jaren ’30, waarin het jongetje Bennie een wel héél bijzonder avontuur beleeft rond Sinterklaasavond. De première vindt zaterdagmiddag 24 september in de Stadsschouwburg Utrecht plaats. Voorafgaand wordt er een trapautorace voor alle Bennies van Nederland georganiseerd.

1930. Benjamin ‘Bennie’ Stout doet zijn naam eer aan. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakte trapauto, zet hij de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat een nieuwe glimmende trapauto. Maar het is crisistijd en Bennies vader moet doorwerken in Spanje. Dan heeft Bennie nog maar één wens: hij vraagt Sinterklaas ervoor te zorgen dat zijn vader snel thuis komt, zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat dat niet zo eenvoudig is. Hij bedenkt een list om zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft stiekem zijn naam bij de ‘stoute kinderen’ in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als ‘stout jongetje’ moet je mee in de zak naar Spanje… en laat dat nu precies zijn waar Bennie het allerliefste naar toe wil.

Bennie wordt gespeeld door Koen Dobbelaer. Hanna Verboom en Koert-Jan de Bruijn vertolken de rol van zijn ouders. Verdere rollen zijn onder meer voor Irene Moors, Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Diederik Ebbinge en de jonge acteurs Marijn Bekkenk, Pieter Lossie en Merel Boot.

BENNIE STOUT is geproduceerd door Klaas de Jong (Farmhouse Film & TV) en Johan Nijenhuis (Nijenhuis & Co), in coproductie met de KRO. Het scenario is geschreven door Wijo Koek. Distributeur Independent Films brengt BENNIE STOUT op 5 oktober 2011 in de bioscoop uit.

Het 31e Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 september tot en met 30 september 2011.

www.benniestoutdefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival