Pathé maakt plannen bekend voor nieuwe VOD-service

Pathé maakte dinsdag bekend dat ze van plan is om in december dit jaar te starten met een Video On Demand-service in Nederland.

Dankzij deze service kunnen niet alleen onder het Pathé label in de bioscoop, maar ook thuis of onderweg via de tv, computer, laptop, tablet of mobiele telefoon films bekeken worden.

Pathé is op dit moment in onderhandeling met diverse filmdistributeurs en tv-aanbieders om deze service mogelijk te maken. De films zullen circa vier maanden na de bioscooprelease via Pathé Thuis te zien zijn. Films kunnen eenmalig in standaard of HD kwaliteit bekeken worden of zelfs gekocht worden. De kosten voor het eenmalig bekijken van een film zullen rond de 5 euro zijn. Het kopen van een film zal ongeveer 14,50 euro bedragen. Het voordeel van Pathé Thuis ten opzichte van andere aanbieders op de VOD-markt is dat het de grootste betrouwbare en betaalbare database aan films in Nederland zal gaan bevatten.

Pathé verwacht binnen enkele jaren zo’n drie miljoen downloads te genereren via Pathé Thuis. De directie kiest ervoor om mee te gaan in deze ontwikkeling, omdat het een goede aanvulling zal zijn op de bestaande activiteiten: ‘Pathé is verheugd een optimale filmbeleving aan te kunnen bieden aan het eind van het jaar, zowel in de bioscoop, als thuis en onderweg’.

Pathé is marktleider in Nederland met 21 bioscopen en 159 zalen. Het concern ontvangt jaarlijks ruim dertien miljoen bezoekers.

Bron: persbericht Publicity Company