Nederlandse marktleiders postproductie speelfilms en documentaires gaan samenwerken

Filmmore, marktleider in de postproductie van speelfilms en televisiedrama, en Filmdoc, marktleider op het gebied van montage en postproductie van documentaires gaan nauw samenwerken.

Filmmore heeft een belang verworven in Filmdoc. Deze samenwerking richt zich met name op het gebied van faciliteiten en kennis, waarvan het resultaat momenteel te zien is in de postproductie van de succesvolle dramaserie In Therapie (NLFilm/ NCRV).

Filmdoc is onderdeel van maatschap ‘Het Spoor’ in Amsterdam en staat vooral bekend om hun maatwerk van grote en prijswinnende producties zoals de postproductie van documentaires als: Water Children (Aliona van der Horst, Zeppers/ VPRO), Boris Ryzhy (Zilveren Wolf IDFA, Aliona van der Horst, Zeppers/VPRO), The Rainbow Warriors of Waiheke Island (FICA beste lange documentaire, Suzanne Raes, IDTV Docs) en El Olvido (Heddy Honigmann, Cobos Films). Daarnaast is Filmdoc verantwoordelijk voor zowel de montage als de postproductie van: Allemaal film (IDTV Docs), The New York Connection
(IDTV Docs), De gouden eeuw (NTR), Jiskefet (Gouden Beeld 2005, VPRO), Touch Me Some Place I Can Feel (Gouden Kalf 2007, Gouden Beeld 2007, Simone de Vries, Selfmade Films), de speelfilm De Brief voor de Koning (Pieter Verhoeff, Eyeworks) en de serie Radio Bergeijk (VPRO).

Bart van den Broek zal als eigenaar van Filmdoc het bedrijf blijven leiden met ondersteuning van de directie van Filmmore. Eigenaar Rob Das van Filmdoc heeft zijn aandeel van de hand gedaan om zich meer te richten op zijn inhoudelijke kwaliteiten.

Bart van den Broek: “Filmdoc is nu verbonden aan een partij waar professionaliteit ook hoog in het vaandel staat, met een schaalgrootte waar wij sterker van worden. We bouwen onze samenwerking verder uit om optimaal te profiteren van elkaars expertise en faciliteiten. Hierdoor kunnen we filmmakers en producenten nog beter van dienst zijn bij het maken van hoogstaande film- en televisieproducties.”

Ben Willems, Filmmore: “Filmdoc is een professioneel bedrijf waar we al jaren prettig mee samenwerken. Beide bedrijven lijken veel op elkaar als het gaat om servicegerichtheid, toewijding en ambitie. Dat maakt dat een verdergaande samenwerking een logische stap voor ons is, zeker met het oog op de technische ontwikkelingen in ons vak.”

De contact en adresgegevens van zowel Filmmore als Filmdoc blijven hetzelfde:

Filmmore
Entrepotdok 66
1018 AD Amsterdam
020-5309696
www.filmmore.nl

Filmdoc
Gebouw Oostenburg, Oostenburgervoorstraat 152
1018 MR Amsterdam
020- 4200420
www.filmdoc.nl

Bron: persbericht Herrie