ONDER ONS in première op het 31e Nederlands Film Festival

ONDER ONS gaat op zaterdag 24 september in première tijdens het 31e Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg Utrecht.

ONDER ONS wordt een provinciestad onveilig gemaakt door een verkrachter. De introverte Poolse au pair Ewa komt in een spiraal van twijfel en isolement terecht als ze meent te weten wie de dader is. ONDER ONS is het speelfilmdebuut van regisseur Marco van Geffen naar een scenario van Jolein Laarman.

Ewa wordt gespeeld door de jonge Poolse actrice Dagmara Bak. Andere rollen zijn voor Gouden Kalf-winnaar Rifka Lodeizen, Guy Clemens, Reinout Bussemaker en de Poolse actrice Natalia Rybicka. ONDER ONS is het eerste deel van een trilogie van drie speelfilms, getiteld VINEX, die Marco van Geffen maakt over ‘het drama van het gelukkige gezin’.

Marco van Geffen schrijft scenario’s en regisseerde eerder verschillende korte films, waaronder HET ZUSJE waarmee hij in 2007 een Gouden Palm-nominatie op het Cannes Film Festival in de wacht sleepte. Scenarioschrijver Jolein Laarman schreef scripts voor onder meer BROOS, TUSSENSTAND en HET ZUSJE VAN KATIA (winnaar Gouden Kalf voor Beste Scenario 2008).

ONDER ONS is onlangs geselecteerd voor de hoofdcompetitie van de 64e editie van het Internationale Filmfestival van Locarno, en dingt daarin mee naar de Gouden Luipaarden. De film is geproduceerd door Lemming Film en de Boeddhistische Omroep Stichting en is gefinancierd met steun van het Nederlands Filmfonds. Distributeur Cinéart brengt ONDER ONS op 10 november 2011 in de Nederlandse filmtheaters.

Het 31e Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 september tot en met 30 september 2011.

Bron: Nederlands Film Festival