Nieuwe film van Heddy Honigmann overschrijdt genres en generaties

‘En op een goede dag…’ is de werktitel van de film die Heddy Honigmann maakt in opdracht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De film die in première gaat tijdens het IDFA is een mix van fictie en documentaire. Honigmann schreef het scenario met haar zoon Stefan van de Staak. Een voorproefje van de film is vanaf vandaag te zien op crowdsourcing website Cinecrowd.

Acteurs Maryam Hassouni (Dunya en Desi, Flikken Maastricht) en Nasrdin Dchar (Shouf Shouf Habibi, Rabat) spelen de hoofdrollen in deze film, die losjes gebaseerd is op de maatschappelijke discussie rondom het dragen van hoofddoekjes. In de crew die Honigmann voor haar film rond zich heeft verzameld komen twee generaties samen: veteranen uit de filmwereld en hun jonge vakgenoten.

De draaidagen staan gepland in augustus 2011, de première vindt plaats tijdens het IDFA (16-27 november 2011).

De film wordt tevens opgenomen in de filmselectie van de 6 DVD box Heddy Honigmann IN FOCUS. Deze dvd uitgave in de Beeld en Geluid reeks Dutch Documentary Collection verschijnt eind November. Bijzonder aan deze nieuwste uitgave in de reeks is de toevoeging van twee DVD’s met fictiewerk aan de documentaireselectie, mogelijk gemaakt door Binger Filmlab.

Dutch Documentary Collection

In de reeks Dutch Documentary Collection vraagt Beeld en Geluid jaarlijks een hedendaagse Nederlandse documentairemaker om een opdrachtfilm te maken geïnspireerd op het thema archief. Met deze reeks wil Beeld en Geluid ervoor zorgen dat de hedendaagse documentaires in Nederland optimaal bewaard worden en voor het voetlicht worden gebracht. De Dutch Documentary Collection komt tot stand onder het conserverings-en digitaliseringsproject Beelden voor de Toekomst.

Om extra financiering voor dit ambitieuze filmproject bijeen te brengen, heeft Heddy Honigmann in samenwerking met De Productie een sponsor oproep geplaatst op crowdsourcing website Cinecrowd,

zie: http://www.cinecrowd.nl/details.php?projectUid=0136107cd78de10cf7e2a27cf87b76ace32cc29d