LOTUS in première op het 31e Nederlands Film Festival

LOTUS, het speelfilmdebuut van regisseur Pascale Simons, gaat op maandag 26 september in première in de Stadsschouwburg Utrecht op het Nederlands Film Festival.

LOTUS volgt gedurende een middag, nacht en de daarop volgende ochtend, enkele anonieme levens in onze drukke maatschappij. De dochter van een moeder met euthanasiewens, een invalide voetballer, een familieman met dubbelleven, een hip stel dertigers, een gescheiden gezin met een autistische zoon. Ze leven allemaal in 1 stad en in 24 uur blijken ze meer verbonden dan ze denken…

Monic Hendrickx, Edda Barends, Gaite Jansen, Chris Zegers, Georgina Verbaan, Peggy-Jane de Schepper, Nasrdin Dchar, Birgit Schuurman, Jack Wouterse, Frieda Pittoors, Joris Smit, Raymond Thiry, Gwen Maduro en Bruno Vanden Broecke vervullen de rollen in deze mozaïekfilm.

De film geeft een pijnlijke, liefdevolle kijk op de complexiteit van eenzaamheid in Nederland en daagt het publiek uit vragen te stellen bij hun eigen eenzaamheid en die van anderen. In de harde individualistische werkelijkheid van de grote stad, onderzoekt de film angst, eenzaamheid en liefde vanuit meerdere perspectieven. Niemand lijkt veilig in het gevecht om geluk. Niemand is immuun voor de sluimerende pijn van het individualisme en de anonimiteit die eenzaamheid veroorzaakt en levens verandert.

Pascale Simons regisseerde eerder commercials en de veelgeprezen televisiefilms KINKERSTRAAT en YOU 2. Het scenario is van Philip Delmaar (coscenarist SKIN, RAAK). Componist en Gouden Kalf-winnaar Perquisite heeft samen met zangeres Renske Taminiau speciaal de nummers geschreven voor LOTUS. Ook is er een muzikale bijdrage van singer-songwriter Miss Montreal met haar nummer ‘This is my life’.

LOTUS is geproduceerd door Marc Bary voor IJswater Films (DE POOLSE BRUID, DIEP, SKIN en WIN/WIN) in coproductie met de VPRO en Revolver. De film komt tot stand in het kader van De Oversteek III, ondersteund door het Nederlands Filmfonds, CoBo-fonds, Mediafonds en het Rotterdam Media Fonds.

Het 31e Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 september tot en met 30 september 2011.

De site van LOTUS is nu online: www.lotusdefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival