Vier ultrakorte Ned animatiefilms voor grote zomerreleases in de Pathé bioscopen

Vanaf begin augustus worden in de Pathé bioscopen (bijna 160 zalen) in het voorprogramma van de grote zomerfilms, vier nieuwe korte Nederlandse animatiefilms vertoond.

Een groot bioscooppubliek kan nu genieten van deze ultrakorte animatiejuweeltjes van maximaal 2 minuten:

Nu ken je het toch al
van Bastiaan Schravendeel
Overlast van Han Hoogerbrugge
Guerilla van Sjors Vervoort
Brand van Maarten Koopman

De vier films die sterk verschillen in stijl en techniek werden door het Nederlands Filmfonds in samenwerking met Pathé geselecteerd.

Nu ken je het toch al, is als eerste te zien in het voorprogramma van De Smurfen, vanaf 3 augustus in voorpremière. De film Guerilla zal vanaf 18 augustus te zien zijn voorafgaand aan Rise of the Planet of the Apes.
De programmering van de overige titels wordt binnenkort bekend gemaakt op de websites van Pathé en het Filmfonds.

De leader van het Ultrakort voorprogramma is gemaakt door regisseur Han Hoogerbrugge in samenwerking met producent Submarine.

Het is het tweede jaar dat een serie ultrakorte animatiefilms gedurende de zomerperiode bij Pathé vertoond wordt. In 2010 zagen meer dan 600.000 bezoekers de eerste serie filmpjes bij onder andere Shrek Forever After, The Last Airbender en Jackass 3D. De Nederlandse animatiefilm wordt internationaal zeer gewaardeerd en valt op toonaangevende festivals vaak in de prijzen.

Een screener (DVD met de vier korte animatiefilms als viewingcopy) en foto’s  zijn op  te vragen bij MVSP Publiciteit. De makers zijn beschikbaar voor interviews.

Foto: Nu ken je het toch al

Bron: MVSP