Voor NBF-leden: DDG Workshop Spelregie Ruud Schuitemaker

De DDG organiseert in september de workshop ‘Spelregie: werken met onervaren (amateur) acteurs’, gegeven door acteurstrainer Ruud Schuitemaker. Graag bieden zij ook de regisseurs van de NBF de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de workshop.

Het werken met onervaren (amateur) acteurs binnen een professionele productie vraagt een andere aanpak en andere benadering dan professionele acteurs. Maar hoe ga je als regisseur te werk? Acteursregisseur Ruud Schuitemaker heeft een systeem ontwikkeld voor het werken met amateurs voor film en TV.

Ruud is acteurstrainer, regisseur en docent film- en televisie-acteren. Hij is als acteursregisseur betrokken geweest bij de veelbekroonde films als De Zee Die Denkt  van Gert de Graaff en Tussenland van Eugenie Jansen.

Lees ook bijgaande pdf van Ruud Schuitemaker.
Geef mensen hun ruimte en hun territorium terug.doc

In een 2 X 2 daagse workshop krijg je de kans om je te verdiepen in werken met onervaren (amateur) acteurs. Je leert de do’s-and-don’ts door zelf te acteren en door te kijken naar anderen. En je kan specifieke vragen stellen.

Data: dinsdag 13 en woensdag 14 september – dinsdag 20 en woensdag 21 september
Locatie: De Trap Amsterdam
Tijden: 10-17 uur
Kosten: 200 euro

Je kunt je voor deze workshop inschrijven tot 1 augustus door een mail met motivatie en CV te sturen naar info@directorsguild.nl, onder vermelding van Workshop Spelregie. Er kunnen 12 deelnemers meedoen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Deze Workshop Spelregie Ruud Schuitemaker komt mede tot stand met een financiële bijdrage van het Nederlands Filmfonds.

Bron: DDG