Gouden Film voor PENNY’S SHADOW

PENNY’S SHADOW, de spannende jeugdfilm over de band tussen het paard Shadow en de 17-jarige Lisa tijdens een zomer op het Waddeneiland Ameland, heeft de status van Gouden Film bereikt.

Sinds de Nederlandse bioscooprelease op woensdag 8 juni hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film, geregisseerd door Steven de Jong, gezien. Hoofdrolspelers Liza Sips, Valerie Pos en Ruben Arnhem kregen vandaag de Gouden Film uitgereikt op de Hollandsche Manege in Amsterdam.

In PENNY’S SHADOW gaat Lisa (Liza Sips) samen met haar moeder (Tanja Jess) en zusje Tess (Valerie Pos) op vakantie naar Ameland. Ze verblijven op de kampeerboerderij van Kai (Levi van Kempen) en zijn vader (Rick Engelkes). Kai’s moeder (Monic Hendrickx) is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen…

PENNY’S SHADOW, naar een scenario van Lars Boom, is geproduceerd door Klaas de Jong. De productie kwam tot stand in samenwerking met het populaire paardenmagazine Penny en met steun van de suppletieregeling van het Nederlands Filmfonds, in coproductie met het CoBo Fonds en de TROS. Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie van de film. PENNY’S SHADOW draait momenteel in 102 zalen in Nederland.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

www.pennydefilm.nl