Oproep: crowdfunding voor korte film “Ex-Mime”

Nu de regering op alle kunstsubsidies bezuinigt, zoekt NBF-lid Mathijs Geijskes alternatieve methodes om aan het budget voor zijn nieuwe korte speelfilm “Ex-Mime” te komen.

Deze korte speelfilm wordt geproduceerd door Il Luster productions in Utrecht.

Ze hebben al rond 12.000 aan subsidies binnen maar zoeken nog voor 5000 euro aan particuliere sponsoren. Daartoe zijn ze een samenwerking aangegaan met het crowdfunding platform Cinecrowd: www.cinecrowd.nl. Daarop staan verschillende filmprojecten waar je als particulier geld aan kan doneren (vanaf € 15). Als veel mensen een klein steentje bijdragen heb je uiteindelijk toch genoeg geld binnen.

Natuurlijk staan daar allemaal leuke cadeau’s en ludieke acties tegenover. Als je meer betaalt kan je mecenas of zelfs co-producent worden! Het mooie is dat de laatste 20% van de 5000 euro wordt vergoed door “de bioscoopagenda”…dat scheelt alweer 1000!

Voor de website hebben ze een teasertje’ gemaakt dat mensen moet aansporen vooral geld te geven, zie deze link.

Gaat dat zien en doneer!