ISABELLE in première op het 31e Nederlands Film Festival

ISABELLE, de nieuwe Nederlandse psychologische thriller met Halina Reijn in de hoofdrol, gaat op donderdag 22 september in première tijdens de 31e editie van het Nederlands Film Festival.

De film van regisseur Ben Sombogaart is naast de première in de Stadsschouwburg in Utrecht, vanaf dezelfde avond landelijk in de Nederlandse bioscopen te zien. Wanneer de mismaakte kunstenares Jeanne (Tineke Caels), gedreven door jaloezie, de beeldschone actrice Isabelle (Halina Reijn) ontvoert, ontstaat tussen de twee vrouwen een bloedstollende psychologische strijd op leven en dood. Wat als je uiterlijk je levensloop bepaalt?

Een dorp in de Ardennen wordt opgeschrikt door de ontvoering van de mooie Hollandse filmster Isabelle, die daar op vakantie is met haar ouders. Na een maandenlange speurtocht is zij nog altijd niet gevonden. Langzaam verflauwt de belangstelling. Alleen Bernard (Wim Opbrouck), de dorpsonderwijzer, raakt door de ontvoering geobsedeerd.

ISABELLE is de tiende speelfilm van Ben Sombogaart. Eerder regisseerde hij MIJN VADER WOONT IN RIO, HET ZAKMES, DE JONGEN DIE NIET MEER PRAATTE, ABELTJE, DE TWEELING, PLUK VAN DE PETTEFLET, KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK, BRIDE FLIGHT en DE STORM en een reeks tv-producties.

De hoofdrol in ISABELLE is weggelegd voor actrice en schrijfster Halina Reijn (1975). Eerder speelde ze in succesvolle producties als ZWARTBOEK, DE EETCLUB, DE PRINS EN HET MEISJE en VALKYRIE. Ze is verbonden aan Toneelgroep Amsterdam en komend seizoen onder andere te zien in HEDDA GABLER, LA VOIX HUMAINE en KINDEREN VAN DE ZON.

De film is geproduceerd door Frans van Gestel (Gast van het Jaar van het Nederlands Film Festival), Anton Smit en Arnold Heslenfeld van IDTV in coproductie met de NCRV en Samsa Film. A-Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. ISABELLE is vanaf donderdag 22 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het 31e Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 september tot en met 30 september 2011.

Bron: Nederlands Film Festival