Masterclass Documentaire door Roy Dames op 30 juni

De belangenvereniging voor de film, audiovisuele en multimedia sector in Rotterdam, Het Initiatief, organiseert een Masterclass Documentaire.

Iedereen die reeds werkzaam is, of de ambitie heeft om werkzaam te gaan zijn in de Rotterdamse audiovisuele sector kan zich via info@hetinitiatief.nl voor deze masterclass aanmelden. Aanmelding gewenst!

Op donderdagavond 30 juni 2011 zal de masterclass plaatsvinden in restaurant STROOM onder leiding van documentairemaker Roy Dames. Aan de hand van zijn eigen werk wordt besproken hoe je tot een documentaire komt, watvoor obstakels je kunt verwachten en hoe je daarmee om kunt gaan. Het programma zal globaal bestaan uit een inleiding, onderwerpkeuze, werkwijze en morele dilemma’s tijdens het filmen. Gedurende een ongeveer 2,5 uur durende presentatie zal Roy Dames zijn passie en bevlogenheid voor het vak aan de deelnemers proberen over te brengen en hen motiveren om hun creatieve gedachten om te zetten in actie.

Korte Biografie Roy Dames
Geboren in Heemskerk. Hij is vanaf 1986 werkzaam als producent van tv-documentaires en vanaf 1993 als producent/regisseur. Hij produceerde en maakte vele tv-documentaires (series) over sociale en maatschappelijke problematiek vanuit een “human interest” benadering. Voor zijn documentaires probeert hij datgene te laten zien wat normaliter niet getoond wordt. Zijn films hebben een jarenlange opnameperiode, en dat betekent dat er een vertrouwensband ontstaat tussen Dames en zijn personages.
Hij werkt(e) samen met bijna alle Nederlandse publieke omroepen en de commerciële zenders SBS6, Net 5 en buitenlandse zenders als BBC, SDR (Duitsland), ORF (Oostenrijkse tv). Films van Dames zijn o.a. ‘Ik ben Mohammed’ (2005, i.s.m. de NPS, over jonge Marokkaanse mannen in Rotterdam, genomineerd voor Gouden Kalf tijdens het Nederlands Film Festival 2005), ‘Ruud en Ria, tot de dood ons scheidt’ (2002, i.s.m. de NPS) en ‘Meiden van de Keileweg’ (1999, i.s.m. Net 5, serie over het leven van straatprostituees in Rotterdam). Met zijn film ‘Foute Vrienden’ won hij de Beeld en geluid Award 2010, categorie cultuur.

Voor meer informatie over zijn werk kijk op http://www.roaringfilms.com/film.phpp

Datum: donderdag 30 juni 2011
Tijd: 19:30-22:00 uur, aanwezig 19:00 uur
Locatie: Restaurant STROOM, Lloystraat 1-3, 3024 EA Rotterdam
Deelname: 10 euro leden, 15 euro voor niet leden, gepast betalen geen pin