Veel steun voor petitie Wereldomroep

Ruim 11.000 mensen hebben hun steun betuigd aan de Wereldomroep. Ze hebben een petitie ondertekend voor het behoud van de Nederlandstalige uitzendingen. Daarnaast zijn er petities van oud-ambassadeurs, het bedrijfsleven en journalistieke organisaties.

Iede de Vries, voorman van het actiecomité van de Wereldomroep, overhandigt ze maandag aan de Tweede Kamer, voorafgaand aan het debat over de bezuinigingen op de omroep.

De Vries denkt dat veel Kamerleden niet goed weten wat de Wereldomroep allemaal doet. Hij wil dat de plannen worden uitgesteld, zodat de omroep de Kamerleden kan informeren over de gevolgen van de bezuinigingen.

Het kabinet maakte vrijdag bekend dat de Wereldomroep in de nieuwe plannen nog zo’n 14 miljoen euro krijgt. Het huidige budget is 46 miljoen euro. De omroep denkt dat door de plannen 250 mensen op straat komen te staan.