DeLaMar vertoont eindexamenfilms Filmacademie

De eindexamenfilms van de Nederlandse Film en Televisie Academie beleven op zondag 26 juni een feestelijke première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De Filmacademie en het DeLaMar Theater zijn daartoe een samenwerking aangegaan.

De Filmacademie wil haar studenten graag de mogelijkheid bieden om hun films onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Dat was een belangrijke reden om samenwerking te zoeken met het meest bezochte theater van Amsterdam, het DeLaMar Theater.

Sytze van der Laan, directeur van de Filmacademie, over de samenwerking:

“De lichting 2011 van de Filmacademie wordt een belangrijk onderdeel van het Amsterdamse cultuurlandschap. Door de samenwerking met het DeLaMar Theater maken we de verbinding van deze getalenteerde jonge kunstenaars met hun publiek, tussen opleiding en samenleving, duidelijk zichtbaar.”

Edwin van Balken, directeur van het DeLaMar Theater:

“Voor veel verschillende cultuurliefhebbers is in het DeLaMar Theater meer te zien dan podiumkunst alleen. Daarom ben ik blij dat wij de filmmakers van de toekomst de kans kunnen bieden om hun werk te presenteren aan het grote publiek.”

De premières zijn bedoeld voor alle mensen die hun medewerking hebben verleend aan de totstandkoming van de films, familie en vrienden van de eindexamenkandidaten en genodigden uit het werkveld. Dit jaar studeren er 55 eindexamenkandidaten af met 14 projecten.

Alle eindexamenfilms zijn voor het publiek te zien tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival dat van 28 juni tot en met 1 juli plaatsvindt in het gebouw van de Filmacademie, Markenplein 1, Amsterdam. Voor meer informatie over de openbare vertoningen zie www.lichting2011.filmacademie.nl.

Bron: DeLaMar