DDG Avond over de rol van de regisseur/schrijver bij de uitbreng van een film op 27 juni

De DDG organiseert in samenwerking met het Netwerk Scenarioschrijvers in het kader van het Festival van het Ondernemen een bijeenkomst over de de rol van de regisseur/schrijver bij de distributie van een film, waarvoor NBF-leden ook voor zijn uitgenodigd.

De bioscoopuitbreng van een film wordt – terecht – steeds professioneler aangepakt, meer budget, meer druk. De regisseur/schrijver heeft daar natuurlijk ook mee te maken. Makers hebben er verschillende ervaringen mee: sommigen worden er nauw bij betrokken, anderen moeten lijdzaam toezien hoe hun film ‘vermarkt’ wordt tot een voor alle doelgroepen aantrekkelijk product. Welke rol kun je als regisseur/schrijver eigenlijk opeisen?  Waarover heb je wel en  waarover minder of helemaal geen zeggenschap?

De avond is in handen van Simone van Dusseldorp en Franky Ribbens. Aan de orde komen onderwerpen als:
– Hoe komt een marketingplan voor een speelfilm tot stand en welke inhoudelijke elementen van de film (script, regie, cast etc) worden daarbij ingezet?
– Welke rol speelt de filmdistributeur en hoe werken de producent, regisseur en schrijver met hem/haar samen?
– Welke externe partijen – zoals muziekproducenten of grote sponsors – spelen nog meer een rol bij de filmdistributie en met welke krachten krijg je als maker te maken?
– Hoe worden nieuwe distributievormen ingezet?

Gasten zijn: Rachel van Bommel (Independent Films),  Dennis van de Berg (A-Film), Antoinette Beumer (regisseur van oa Loft), Pieter van de Waterbeemd (scenario Sonny Boy), Frans van Gestel (IDTV Film, producent van oa Black Butterflies) en Pim Gerrits (creative director van KesselsKramer).

Laat even weten of je komt op helen@directorsguild.nl, o.v.v. Ledenavond distributie.

Het DDG Festival van het Ondernemen is mede tot stand gekomen met een financiële bijdrage van het Nederlands Fonds voor de Film en Stichting LIRA Fonds.

Datum: maandag 27 juni
Aanvang: 20.00 uur (met na afloop borrel in Vertigo)
Locatie: EYE Film Instituut, Vondelpark 3, Amsterdam