Informatiebijeenkomst over MEDIA Productie Garantiefonds op 29 juni

Op woensdag 29 juni organiseert MEDIA Desk Nederland een informatiebijeenkomst over:

HET MEDIA PRODUCTIE GARANTIEFONDS
ten behoeve van cash flow financiering

Het MEDIA Productie Garantiefonds wordt door twee financiële instellingen uitgevoerd: het Franse Institut pour le Financement du Cinéma et des Industries Culturelles (IFCIC) en het Spaanse  Sociedad de Garantia reciproca para el Sector Audioviusal (Audiovisual SGR).

Thierry Baujard (Peacefulfish) zal tijdens de bijeenkomst het Spaanse systeem toelichten. Peacefulfish treedt namens SGR op als tussenpersoon. Baujard zal ook de verschillen met het Franse systeem aan de orde stellen.

Achtergrond: De Europese Commissie wil met het MEDIA Productie Garantiefonds de toegang tot bankkredieten vergemakkelijken voor het MKB in de audiovisuele sector. Het fonds is bedoeld voor banken en audiovisuele producenten uit heel Europa en zal een bepaald percentage dekken (55% van de lening van IFCIC en 50% van Audiovisual SGR) indien de producent onverhoopt een lening niet kan terugbetalen. Lokale banken worden daarmee gestimuleerd om krediet te verstrekken. In totaal is er 8 miljoen euro beschikbaar tot en met 2013. Dit bedrag wordt verdeeld tussen IFCIC en Audiovisual SGR. De Europese Commissie schat dat dit resulteert in meer dan 100 miljoen euro kredietverlening voor filmproducenten.

De sessie zal plaatsvinden op 29 juni van 10.30 tot 11.30 uur. Inschrijving is gratis maar noodzakelijk. U kunt zich uiterlijk 24 juni aanmelden via info@mediadesknederland.eu.

Voor producenten die al in gesprek zijn met een bank is het mogelijk een individueel gesprek te hebben met Thierry Baujard, samen met de vertegenwoordiger van de betreffende bank.Thierry kan bemiddelen en ondersteuning bieden bij de onderhandelingen. Mocht u interesse hebben voor zo’n gesprek, neem dan uiterlijk 24 juni telefonisch contact op met de MEDIA Desk (tel: 020-305 30 40).

Klik hier voor de richtlijnen van SGR en hier voor het aanvraagformulier.

Datum:
Woensdag 29 juni 2011

Locatie:

Nader te bepalen

Tijdstip:
10:30-11:30 uur

Bron: MEDIA Desk Nederland