De Bende van Oss opent 31e editie van Het Nederlands Filmfestival

De Bende van Oss van regisseur André van Duren opent op woensdag 21 september de 31e editie van het Nederlands Film Festival. De film, met in de hoofdrollen Sylvia Hoeks, Marcel Musters en Frank Lammers, is geproduceerd door Matthijs van Heijningen en Guurtje Buddenberg (Sigma Pictures).

De misdaadfilm De Bende van Oss is gebaseerd op historische feiten en vertelt het verhaal van Johanna van Heesch (Sylvia Hoeks). De jonge en levenslustige Johanna is via haar man Ties (Matthias Schoenaerts) verzeild geraakt in ‘de Ossche bende’, die bijna dagelijks samenkomt in haar café. Onder leiding van de geweldadige Wim de Kuiper (Marcel Musters) zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt en waar het laatste vooroorlogse kabinet over gestruikeld is. Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt, ze krijgt hulp uit onverwachte hoek van corrupte verzekeringsagent Harry (Frank Lammers). Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord. De Bende van Oss is een verhaal over goed en fout, over macht en machteloosheid en over liefde en verraad…

Regisseur André van Duren debuteerde met de prijswinnende televisiefilm Het Verhaal van Kees naar een script van Willem Wilmink. Vervolgens regisseerde hij Richting Engeland (Persprijs en geselecteerd voor het Berlin International Film Festival), drie delen van advocatenserie Pleidooi (Gouden Kalf en Nipkow), Tijd van Leven (KRO),Mariken (Gouden Kalf) en Kees de Jongen. Van Duren schreef het script van De Bende van Oss samen met  Paul Jan Nelissen.

De Bende van Oss is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en de Suppletieregeling, CoBO Fonds, Entertainment One Benelux, NTR, Rotterdam Media Fonds en de film CV De Bende van Oss Filmfonds.

Tegelijkertijd met de feestelijke première in de Stadsschouwburg van Utrecht op 21 september presenteert het Nederlands Film Festival De Bende van Oss in meerdere Utrechtse bioscoopzalen voor publiek.
Entertainment One Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. De Bende van Oss is vanaf 29 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het 31e Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 september tot en met 30 september.

www.debendevanossfilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival