‘NCRV Dokument Junior: ik ben een meisje’ in de prijzen

De NCRV-jeugddocumentaire ‘Ik ben een meisje’ van Susan Koenen heeft maar liefst twee prijzen gewonnen. De ‘Audience Award for Best Short Documentary’ op het Transcreen Filmfestival in De Balie in Amsterdam en de ‘Panasonic Award for Best Short Documentary’ op het Worldwide Short Film Festival Toronto.

Uit het Canadese juryrapport: ‘Door de sprankelende muziek, fotografie en verbeelding toont de winnaar van Beste Korte Film de vrouwelijke onschuld van de jonge hoofdpersoon op sterke en overtuigende wijze’.

De 15 minuten durende documentaire van Susan Koenen gaat over de 14-jarige Joppe, een mooi meisje dat een oogje heeft op Brian. Maar Brian weet niet dat ze eigenlijk een jongen is. Joppe en haar vriendinnen weten het zeker: ze is gewoon een meisje dat per ongeluk in een jongenslijf gevangen zit. Maar hoe vraag je dan verkering aan een jongen als Brian? Zou hij het snappen? En wat is het goede moment om het te vertellen?

Ik ben een meisje is geproduceerd door Hollandse Helden en uitgezonden in de succesvolle reeks NCRV Dokument Junior. De jeugddocumentaire is terug te kijken op http://dokumentjunior.ncrv.nl.

Bron: tv-visie.nl