Bride Flight komt in Amerikaanse bioscopen

De Nederlandse speelfilm Bride Flight is vanaf volgende week te zien in de Amerikaanse bioscopen. Dat heeft producent IDTV Film maandag gemeld.

Het epos van regisseur Ben Sombogaart draait vanaf 10 juni in twintig zalen in vooral Californië en New York. In de weken daarna gaat de film ook draaien in andere delen van de Verenigde Staten. Bride Flight draaide al in 2008 in de Nederlandse theaters, waar de film bijna 400.000 bezoekers trok.

Emigreren

De productie vertelt over drie Nederlandse vrouwen die begin jaren vijftig van de vorige eeuw naar Nieuw-Zeeland emigreren. Hoewel de vrouwen in het land aan de andere kant van de wereld hun eigen weg gaan, kruisen hun paden doorlopend, met verstrekkende gevolgen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Anna Drijver, Karina Smulders, Elise Schaap, Waldemar Torenstra en Rutger Hauer.

Bride Flight werd eerder ook al uitgebracht in bioscopen in Australië, Nieuw-Zeeland, België, Taiwan en Zuid-Korea.

Nederlandse film

De Nederlandse film lijkt het dit jaar opvallend goed te doen in de Amerikaanse bioscopen. In het voorjaar was Oorlogswinter van Martin Koolhoven al met succes in tientallen theaters in alle delen van de Verenigde Staten te zien.

En in het najaar gaat de komische horrorfilm Sint van Dick Maas uit in de Amerikaanse bioscopen. In New York opent het waargebeurde Nederlandse liefdesepos Sonny Boy van regisseur Maria Peters half juli de 16e editie van het Stony Brook Filmfestival.

Bron: nu.nl